Villipuutarhurin Ystävä – ei pelkkää silmänruokaa!

Riemunkirjava siemensekoitus jossa yli 25 yksi- ja monivuotista kotimaista luonnonkukkaa. Jokainen siemensekoitus on suunniteltu erityisesti tietyn hyötyeliöryhmän tarpeita silmällä pitäen. Iloitse värikkäästä kukkaloistosta ja luo luonnollista elintilaa esim. tikleille.

 • sisältää kotimaisia luonnonkukkia
 • yksi- ja monivuotisia lajeja
 • kestävää hyötyeliösuosintaa
 • hyvin itävät, vankkarakenteiset lajit, sopivat monipuolisesti kaikille kasvupaikoille – myös puiden ympärille, teiden ja sisäänajoväylien reunuskasveiksi
 • helppo annostella tasaisemmin kylvöapuaineen avulla
 • bakteerisuojapakkaus – testattua laatua

Paljon hyödyllistä tietoa puutarhasi uusista asukkaista

Oma Villipuutarhurin Ystävä -siemensekoitus hyötyeliöillesi! Iloitse monista värikkäistä tuoksuvista kukista ja opi lisää vierailijoista, jotka pian telmivät puutarhassasi.

Vihjeet & Niksit

Kaikki Villipuutarhurin Ystävä-siemensekoitukset on helppo kylvää ja hoitaa – tarvitset vain kylvöpaikan. Yksi pakkaus Villipuutarhurin Ystävää riittää noin 10 m²:ille. Tässä muutamia vinkkejä ja niksejä, joilla saat kukkaniittysi menestymään.

Näin yksinkertaista se on:

 • muokkaa maa ja puhdista se rikkaruohoista
 • tasoita pinta haravalla
 • sekoita annospusseissa oleva kylvösiemen ennen kylvöä vielä kerran valmiiksi sekoitettuun apuaineeseen
 • sirottele siemenet tasaisesti maahan, painele tai jyrää, älä haravoi siemeniä mullan sisään
 • kastele reilusti ja pidä kylvön jälkeen tasaisen kosteina

Vihje:Kylvä vasta 2-3 viikkoa kylvöpaikan valmistelun jälkeen. Tänä aikana itävät piiloon jääneet rikkaruohonsiemenet, jotka nyt voi kitkeä ennen kylvöä.

 

 

 

Näin yksinkertaista on hoito:Luonnonkukat tarvitsevat kaksi leikkausta vuodessa:
1. leikkaus: kesäkuussa ensimmäisen kukinnan jälkeen. Jotta siemenet pääsisivät putoamaan, pitäisi leikkuujäte jättää kuivalla säällä muutamaksi päiväksi paikalleen ja kompostoida vasta sen jälkeen.
2. leikkaus: lokakuussa tai seuraavan vuoden maaliskuussa; leikkaus tapahtuu ruohonleikkurin suurimmalla leikkuukorkeudella, ruoho- tai pensassaksilla, sirpillä tai viikatteella.

Näin se kukkii:

Villipuutarhurin Ystävän sisältämät luonnonkukat ovat vahvoja ja elinvoimaisia ja niiden ravinteiden tarve on vähäinen, minkä vuoksi niitä ei tarvitse lannoittaa. Yksivuotisten lajien ansiosta kukinta ilmestyy jo muutama viikko kevätkylvön jälkeen. Kaksi- ja monivuotiset luonnonperennat kukkivat toisena vuonna kylvön jälkeen ja mahdollistavat vakaan kasvuston vuosiksi eteenpäin. Jos sekoitus kylvetään alkusyksyllä, luonnonperennat kukkivat seuraavina vuosina alkukesästä. Kasvinsuojelutoimia ei tarvita – luonnonkukkaniityt toimivat ensisijaisesti hyötyeliöiden ravinnonlähteenä.