Vastuullista toimintaa

Kannamme vastuumme luonnosta

Käytämme luonnosta saatavia, nopeasti uusiutuvia raaka-aineita aina kun se on mahdollista. Krysanteemeista saadaan arvokasta pyrethrum-tehoainetta, jota käytetään Spruzit tuhohyönteisten torjunta-aineissa. Pelargoneista puolestaan saadaan pelargonihappoa, Finalsan Rikkakasvien torjunta-aineen tehoainetta. Ferramolin ainesosana käytetään menestyksellisesti rautafosfaattia, luonnossakin esiintyvää rautayhdistettä. Monien tuotteidemme käyttö on sallittua luomuviljelyssä, ja niillä on kansainväliset sertifikaatit, mm. ECOCERT (Ranska) ja OMRI (USA).

1

Filosofiamme ei ilmene vain tuotteissamme vaan myös ympäristöystävällisissä ja nykyaikaisissa tuotantotavoissamme ja -laitoksissamme. Oma tehokas vesivoimalamme tuottaa sähköä tuotantomme ja hallintomme tarpeisiin Emmerthalissa. Kasvihuoneemme lämpiävät läheisen biokaasulaitoksen jätelämmöllä. Koekasvien vesihuolto toimii sadevesisäiliöstä saatavalla vedellä. Aurinkolämpölaitoksen asennus koepuutarhan sähköntuotantoon on tällä hetkellä valmisteilla.
Pyrimme paikallisessa ja globaalissa toiminnassamme suhtautumaan luontoon kunnioittavasti. Yhdessä Tropica Verde -yhdistyksen kanssa olemme jo 10 vuoden ajan olleet mukana Costa Rican sademetsien suojelussa. Yhdessä saksalaisen ympäristönsuojelujärjestön NABU:n kanssa tiedotamme uhanalaisten nummien suojelun merkityksestä. Ja pienille harrastelijapuutarhureille suunnatuissa työpajoissamme lapset voivat kokea, miten hauskaa luonnonmukainen puutarhanhoito on.