Kärpäset ja ampiaiset

Kutsumattomat kahvivieraat

Kukapa ei tuntisi tätä ikävää asiaa? Sään lämmetessä kärpäset ja ampiaiset tulevat asuntoihin, terasseille ja parvekkeille. Ne ryömivät elintarvikkeiden yli ja uivat juomissa. Neudorff-tuotteilla voit torjua näitä häiritseviä tekijöitä luotettavasti ja vastuullisesti. Kokeile kesämökillä – koko kesä ilman kärpäsiä ja hyttysiä!

Kärpästen elintapa

Kärpäsiä esiintyy yksittäin, mutta myös parvittain siellä, missä elää ihmisiä ja eläimiä. Nämä päivällä aktiiviset hyönteiset ovat aktiivisia pääasiassa lämpimänä vuodenaikana toukokuusta syyskuuhun.Talven kärpäset viettävät suojatuissa tiloissa. Kärpäset voivat lisääntyä hurjasti edullisissa sääolosuhteissa. Huonekärpänen voi esimerkiksi tuottaa vuoden aikana jopa 15 sukupolvea. Toisin kuin muut hyönteiset kärpäset käyttävät havainnointiin silmiään, joilla ne näkevät lähes joka suuntaan. Täysikasvuiset kärpäset voivat imeä vain nestemäistä ravintoa kärsällään. Niiden sylki muuttaa kiinteän ravinnon nestemäiseksi, jonka kärpänen imee. Kärpäset hakevat ravintonsa lentäessään ikään kuin vahingossa. Ne elävät orgaanisista aineista ja toisista hyönteisistä. Kärpäset laskeutuvat lantaan ja ulosteisiin, hedelmiin ja kasviksiin, lihaan, ruoanjätteisiin ja roskiin. Sinne ne laskevat munansa, joista kehittyy toukkia.

Tehokkaat keinot kärpästen torjuntaan

Kärpäset ovat ikävä riesa. Kesällä ne pörräävät mielellään asuintiloissa eivätkä karta elintarvikkeitakaan. Niillä on erityinen mieltymys jätteisiin, ulosteisiin ja lantaan, minkä vuoksi ne voivat levittää tauteja. Kärpäsiä voi torjua muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä:

 • Laita ikkunoihin ja terassin oviin hyttysverkko.
 • Säilytä elintarvikkeet suljetuissa pakkauksissa.
 • Älä anna roskasäiliöiden olla auki.

Jos asuntoon on kuitenkin päässyt kärpäsiä, voit karkoittaa kärpäset Permanent® Hyttys- ja Kärpässpray*llä. Sprayn vaikuttava aine ja välitön vaikutus torjuvat kärpäsiä nopeasti ja luotettavasti. Sitä sumutetaan pinnoille, joille riesana olevat hyönteiset mielellään tulevat. Tämä pinnoite vaikuttaa heti kärpäsiin. Permanent® Hyttys- ja Kärpässpray*n vaikutus kestää yli 6 viikkoa. Se vaikuttaa myös hyttysiin, vaaksiaisiin ja ampiaisiin. Luonnonmukaisella krysanteemin kukasta saatavalla aineella vaikuttaa myös Permanent® Tuholaisspray*. Kärpästen ja muiden lentävien tai ryömivien hyönteisten torjuntaan sisätiloissa ja rakennusten välittömässä läheisyydessä.

Ampiaisten ja tuholaisten varma torjunta

Ampiainen on kesällä pelätyin vierailija asuintiloissa. Makeat ruoat ja juomat vetävät näitä keltamustia hyönteisiä puoleensa. Ampiaiset pistävät vain, kun ne tuntevat itsensä uhatuiksi.

Turvallinen ratkaisu

Ampiaisia tulee torjua vain silloin, kun ne ovat rakentaneet pesänsä talon sisälle, missä ne voivat olla vaaraksi ihmisille. Ampiaispesän torjuntaan suosittelemme Permanent® Ampiais- ja Tuholaisvaahto*a. Vaahto ruiskutetaan pesän aukkoon. Pesästä ulos lentävien ampiaisten täytyy mennä vaahdon läpi, näin vaikuttava aine imeytyy niihin ja ne kuolevat lyhyen ajan sisällä. Ruiskutettu vaahto pysyy vakaana monen tunnin ajan. Näin se vaikuttaa myös myöhemmin ulos- tai sisään lentäviin ampiaisiin. Sillä voi torjua myös muita hyönteisiä.Vaahdon uusi koostumus mahdollistaa torjunnan myös vaikeasti saavutettavissa paikoissa, kuten onkaloissa, kaihdinten koteloissa ja vuorilautojen takana. Permanent® Ampiais- ja Tuholaisvaahto*a on saatavissa 300 ml:n ruiskuputkellisessa suihkepullossa. Hyväksytty ampiaisten ja muiden ryömivien hyönteisten torjuntaan sisätiloissa.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet

 • Älä hätistelevä lentäviä eläimiä, muuten ne tuntevat itsensä uhatuiksi.
 • Peitä makeat elintarvikkeet ja juomat.
 • Laita ikkunoihin ja terassin oviin hyttysverkko.
 • Korjaa hedelmäsato ajoissa tai kerää ne maasta.
 • Torju kirvoja, koska niiden makeat ulosteet vetävät ampiaisia puoleensa.

Permanent® Ampiais- ja Tuholaisvaahto*

 • on uudenlainen vaahtomainen aine ampiaisten ja niiden pesien sekä muiden hyönteisten luonnonmukaiseen torjuntaan vaikeapääsyisistä onkaloista, vaatekaappien takaa ja muista hankalista paikoista.
 • Vaahto säilyy toimintakykyisenä usean tunnin ajan
 • 300 ml suihkepullo sumutusputkella