Parveke & Terassi

Napostelua – pienen pienessa tilassa!

Ole rohkea – istuta salaattia parvekelaatikkoosi. Tai persiljaa riippuamppeliin tai tulista chiliä ruukkuihin. Luonnonmukaisten namupalojen kerääminen parvekkeelta on hauskaa. Ja se on niin yksinkertaista!

Näin se onnistuu

Hedelmien kerääminen parvekkeelta on helppoa. Muista vain kolme asiaa:

  • Monet kasvit eivät kestä hallaa, eikä niitä saa keväällä laittaa liian aikaisin ulos.
  • Käytä aina reiällisiä ruukkuja, jotta liika vesi voi valua ulos.
  • Anna kasveille joka vuosi tuoretta multaa ja mahdollisuuksien mukaan ilman turvetta.

Ruukkuihin istuttaminen

Peitä ruukun pohjassa olevat reiät ruukunpaloilla, jotta multa ei valu ulos kasteluveden mukana. Laita sen jälkeen hieman multaa ruukkuun ja istuta kasvi. Täytä välitiloihin multaa, paina kevyesti ja kastele ruukku hyvin – valmis!

Mitkä yrtit sopivat yhteen?

Jotkut yrtit pitävät auringosta ja kuivuudesta, jotkut pitävät enemmän puolivarjoisasta paikasta ja kosteudesta. Sen vuoksi on järkevää erottaa auringonpalvojat varjon ystävistä. Voit istuttaa yhteen timjamia, oreganoa, iisoppia, rosmariinia, laventelia ja salviaa – kolme viimeksi mainittua kasvavat kylläkin aika isoiksi. Ne kaikki pitävät aurinkoisesta ja kuivasta paikasta.Ruohosipuli, persilja, kirveli, minttu ja sitruunamelissa pitävät taas kosteudesta ja kasvavat myös itä- tai jopa pohjoisparveekkeella. Suomen ihana, valoisa kesä luo ihanteelliset kasvuolosuhteet aromikkaille yrteille!

Oikea hoito

Säännöllisen kastelun ohella kasvit tarvitsevat ravinteita. Mullan lannoitteet loppuvat 4–5 viikon kuluttua, ja sen jälkeen hoidokeilla on nälkä. Etenkin kasvit, jotka tekevät monia ja isoja hedelmiä, kuten tomaatit ja paprikat, on ehdottomasti lannoitettava uudelleen.
Se käy hyvin helposti orgaanisella BioTrissol® Tomaattilannoitteella. Voit lisätä tämän nestemäisen lannoitteen kasteluveteen. Voit käyttää myös jauhemaista lannoitetta, kuten Azet® Bio-Tomaattilannoite tai Fertofit® Bio-Puutarhalannoite. Nämä voit levittää ilman liuotusta tai kasteluveteen sekoitettuna. Kastelu on suositeltavaa lannoitteen levityksen jälkeen, jos maa on kuiva, jotta lannoite pääsee paremmin imeytymään maahan ja sen sisältämät mikro-organismit aktivoituvat. Molemmat lannoitteet koostuvat luonnonmukaisista raaka-aineista. Ne sisältävät lisäksi monia hivenaineita ja ennen kaikkea paljon kaliumia, mikä on tärkeää sadon kypsymiselle ja maulle. Nyt saat luonnonmukaiset chilit, tomaatit ja muut hedelmät omalta kasvimaalta tai parvekkeelta!

Orgaaninen lannoitus herkullisille yrteille

BioTrissol® Yrttilannoite

  • orgaaninen nestemäinen lannoite kasviperäisistä raaka-aineista
  • huolehtivat terveestä, elinvoimaisesta kasvusta ja aromaattisista yrteistä
  • puhtaasti kasviperäisiä, eivät ole haitaksi ihmisille eikä eläimille