Kompostointi

Radivit Kompostointiaine

1

Nopeaan kompostoimiseen!
Radivit Kompostointiaineen sisältämien eloperäisten maaperämikrobien avulla saat kaikista puutarha- ja kotitalousjätteistäsi arvokasta kompostimultaa tehokkaasti ja nopeasti. Näin palautat kaikki puutarhasi ja keittiösi biojätteet arvokkaana kompostimultana takaisin luonnon kiertokulkuun.

1. Puiden ja pensaiden leikkausjätteet
200 g Radivit kompostointiainetta sekoitetaan 100 L kompostoitavaa materiaalia. Huolehdi riittävästä kosteudesta: jos rutistat kädessäsi kompostoitavaa materiaalia, kätesi kostuu mutta vesi ei tipu. Jo 6- 8 viikon kuluttua saat ravinnerikasta ja arvokasta kompostimultaa.

1

2. Keittiö- ja kevyet puutarhajätteet
Sirottele Radivit Kompostointiainetta kaksi ruokalusikallista aina kun lisäät uutta kotitalousjätettä kompostiin. Kotitalousjäte on yleensä aina liian kosteaa: lisää siihen vähintään 1/3 puunsilppua ja sekoita.


3. Ruohonleikkuujäte
Sekoita 2/3 osaa ruohonleikkuujätettä ja 1/3 puunsilppua. Sirottele 50 g Radivit kompostointiainetta 100 L kompostoitavaa materiaalia. Kompostissa tapahtuvan merkittävän lämpötilan nousun vuoksi sekoita komposti 2-3 viikon kuluttua hapensaannin turvaamiseksi.

4. Lehtikompostointi ja pintakompostointi
Haravoi puiden ja pensaiden syyslehdet n. 10-15 cm paksuiseksi kerrokseksi kasvimaalle tai puiden ja pensaiden alustoille mullan päälle sekä sirottele n. 30 g Radivittia neliömetriä kohden. Sirottele kevyesti lehtikerrostuman päälle pintamultaa, jottei tuuli vie lehtiä. Mikäli maaperä on täysin kuivaa niin kastele. Voit myös halutessasi pienentää puiden lehdet ruohonleikkurilla, se nopeuttaa kompostointia. Voit myös sekoittaa lehtisilpun sekä syksyn viimeisen ruohonleikkuujätteen ja kompostoida sen Handy- Lämpökompostorilla. (50 g/100 L).

 

Esbau Oy Bio- Garden/Neudorff GmbH KG