Tietoja Neudorffista

Tämä on Neudorff

Meille ympäristönsuojelu alkaa oman kotioven edestä. Me Neudorffilla haluamme tuotteillamme tuoda oman panoksemme planeettamme kasvi- ja eläinmaailman parempaan suojeluun.

Tästä johtuen kehitämme ja valmistamme luonnonmukaisia tuotteita puutarhaan, kotiin ja ympäristöön jo yli 160 vuoden ajan. Pyrimme käyttämään vain raaka- ja tehoaineita, jotka ovat pääasiassa luonnosta peräisin, uusiutuvat nopeasti ja joilla on vähäinen vaikutus ympäristöömme.

Pääperiaatteemme on yhdistää paras tehokkuus ja paras mahdollinen siedettävyys ihmiselle, eläimelle ja ympäristölle.

Valikoimamme on ainutlaatuinen kautta maailman. Saksassa olemme jo vuosikymmenien ajan johtoasemassa motollamme ”Luonnollisesti, turvallisesti, tehokkaasti”. Luonnonmukaiset puutarhanhoitotuotteet eivät ole meille pelkkä trendikkään markkinoinnin tulos. Meille on tärkeää kohdella luontoa kunnioittaen emmekä pidä koskematonta ympäristöä itsestäänselvyytenä.

Neudorffin nimi on tunnuksena laadusta ja ympäristöystävällisyydestä. Kattavasta kokemuksestamme hyötyvät niin harrastelija- kuin myös ammattilaispuutarhurit kautta maailman. Tällä hetkellä viemme tuotteitamme yli 20 maahan ja laajennamme toimintaamme jatkuvasti, koska luonnonmukaisten tuotteiden maailmanlaajuinen kysyntä on kasvussa.

Tilivuonna 2021 tuotantomme on ilmastoneutraalia. Oma sähköntuotto vesivoiman, aurinkoenergialaitteistojen ja voima-lämpö-kytkennän avulla on yksi osa tällaista tuotantoa. Kaikilla osa-alueilla otamme huomioon luonnonvarojen säästämisen. Tämä on panoksemme kestävän kehityksen edistämiseksi YK:n Agenda2030:n mukaan. Siksi iloitsemme vieläkin enemmän, että panoksemme ja arvomaailmamme on palkittu eri kunnianosoituksin. 4. joulukuuta 2020 meidän nimettiin vuoden 2021 saksalaisen kestävän kehityksen palkinnon voittajaksi muutoksia koskevassa kategoriassa ”Resurssit”. Lisäksi, voitimme muun muassa European Business Awards (2017/2018) myöntämän kansallisen ”Social Responsibility and Environmental Awareness” -palkinnon. Jo vuonna 2016 pääsimme European Business Awardsin kategoriassa ”Ympäristö ja kestävyys” 10 parhaan joukkoon. 

2017 Neudorff palkittiin Green Brands Award -palkinnolla sitoutumisestaan kestävään kehitykseen ja ympäristöön. Green Brands -tuomaristo koostuu tutkijoista, professoreista ja talouselämän johtavista henkilöistä.

Lisäksi Emmerthalissa, Ala-Saksissa sijaitseva luonnonpuutarhojen edelläkävijä Neudorff sai TASPO-palkinnon 2017 ympäristön ja kestävyyden yhtenäisestä yrityskonseptista. Palkinnon myönsi huippuluokan tuomaristo, joka koostui 27 nimekkäästä henkilöstä puutarha-alalta sekä heidän ympäristöstänsä.

Monta luonnollista syytä puhuvat Neudorffin puolesta

Tuotteemme ovat luonnollisia, biologisia ja turvallisia ihmiselle, ympäristölle ja kotieläimille, ja tehoavat nopeasti ja kestävästi.

Käytämme mahdollisuuksien mukaan paikallisista kasveista saatavia tehoaineita ja muita raaka-aineita - aivan kuten niitä luonnossakin esiintyy.

Emme käytä tuotteissamme glyfosaattia tai neonikotinoidia.

Olemme yksi harvoista yrityksistä kautta maailman, joka kehittää omat kasvinsuojelu- ja kasvinhoitoaineet itse. Tästä johtuen meillä on satoja omia hyväksyntöjä, joista jokainen on kehitetty yrityksessämme.

Olemme luonnonmukaisen puutarhanhoidon ammattilaisia - vuodesta 1854: Jo perustamisesta lähtien eli yli 160 vuoden ajan yrityksemme on keskittynyt kehittämään ja myymään tuotteita, joilla on mahdollisimman vähän vaikutusta ympäristöön.

Tuemme ja edistämme sosiaalisia järjestöjä – paikallisia ja valtakunnallisia! 

Elämme kestävästi. Vesi- ja aurinkoenergian sekä kierrätysmateriaalien käyttö on meille itsestään selvää.

Olemme ylpeitä siitä, että panoksellamme ympäristönsuojeluun olemme saaneet jo useita palkintoja, kuten esimerkiksi European Business Awardsin ”National Champion” -nimityksen kategoriassa ”Environmental & Corporate Sustainibility” sekä "Green Brand Seal" -palkinnon.

Tarinamme

Neudorffin tarina ylettyy 160 vuoden päähän. Kemian tehdas W. Neudorff GmbH KG perustettiin vuonna 1854 Königsbergissä, silloisessa Preussissa. Se oli silloin ensimmäisiä saksalaisia yrityksiä, jotka valmistivat kasvinsuojeluaineita ja eläintenhoitotuotteita. Yrityksen perustaja oli värjäri Wilhelm Neudorff, jonka kiinnostus kemiaan oli erityisen suuri. Hän kehitti valikoiman erilaisista kylpysuoloista, tinktuureista, voiteista ja kosmetiikasta. Valikoimasta löytyi myös persialainen hyönteisjauhe, joka oli luonnollisesta krysanteemiuutteesta, pyretriinistä valmistettu hyönteistentorjunta-aine. Vuonna 1903 yritys siirtyi Wuppertaliin ja kasvatti siellä kemiallisten ja farmaseuttisten tuotteiden valikoimaansa. Kasvinsuojelu-, tuholaistentorjunta- ja eläintenhoitoaineita tuotettiin jo 1920-luvun puolessa välissä. Jo silloin panostettiin mahdollisimman vaarattomiin tuotteisiin. Vuonna 1959 Robert Lohmann osti yrityksen ja siirsi sen toimipisteen Pohjois-Saksassa sijaitsevaan Emmerthaliin. Siellä kehitettiin ja tuotettiin koko valikoima uusia tuotteita. 

Jo varhaisessa vaiheessa havaitsimme, että ympäristöystävällisille tuotteille löytyy markkinasijaa harrastelijapuutarhureiden parissa. Olemme laajentaneet tätä tuotemallistoa jatkuvasti. Valikoimastamme, jonka parissa työskentelemme myös tänään, on tullut yhä monipuolisempi. Vuosien saatossa olemme kehittäneet ympäristöystävällisiä menetelmiä, valmisteita ja laitteita, jotka sopivat erinomaisesti käyttöön luonnonmukaisissa puutarhoissa, ekologisessa maisemarakennuksessa, maataloudessa sekä integroidussa kasvinviljelyssä.

Emmerthalin hallinto- ja tuotantopisteeseen kuuluu myös Lüneburgissa sijaitseva tuotantoasema, jossa olemme vuodesta 1987 lähtien tuottaneet etenkin orgaaniset kiinteät lannoitteet sekä etanarakeet. Lisäksi Emmerthalissa on kasvinsuojelutuotteidemme suuri tuotantoasema. Hamelnin lähellä sijaitsevassa kestävässä tutkimus- ja kehityskeskuksessamme kehitämme useita tuotteita ja teemme niistä käytäntöön toimivia. Yhteensä Neudorffilla työskentelee noin 300 työntekijää. Neudorff-tuotteita on saatavilla puutarhamyymälöistä kautta maailman.

Kestävyys & filosofia

Lue kestävän kehityksen katsauksemme (englanniksi).

"Haluamme käyttää resursseja taloudellisesti kestävällä tavalla, välttää negatiivisia ympäristövaikutuksia ja toimia sosiaalisesti vastuullisesti." – se on pääperiaatteemme.

Kestävä liiketaloudellinen toiminta vaatii energian vastuullista käyttöä sekä tunnollista resurssien käyttöä. Vain näin pystymme vastaamaan sosiaalisiin haasteisiin, kuten ilmastonmuutoksen kohtaamiseen ja turvaamaan yrityksen energiansaannin.

Neudorff on tunnuksena laadukkaasta, kestävästä ja ympäristöystävällisestä tuotevalikoimasta. Yhteisten visioiden, luovan ja ympäristötietoisen ajattelun kautta tavoittelemme perinteikkään yrityksemme kestävää kehitystä. Periaatteet, joiden mukaan elämme: rehellisyys, vastuullisuus ja molemminpuolinen kunnioitus. Haluamme innovatiivisilla ideoillamme myötävaikuttaa siihen, että niin kodissa kuin myös puutarhassa ihmiset voivat luoda terveen ja kauniin kasviston, joka tuo iloa ja elämänlaatua, ja että kodin ja puutarhan ongelma voidaan ratkaista tehokkaita edullisia ja ympäristöystävällisiä tuotteita käyttämällä. Tästä johtuen olemme kehittäneet kestävyysstrategian, jossa huomioidaan kaikki talouteen, ekologisuuteen ja sosiaalisiin tekijöihin vaikuttavat seikat. Näin voimme myötävaikuttaa kestävän kehityksen toimintaohjelman 2030 mukaisesti.

Kestävyyden määritelmä

 • Käytämme mahdollisuuksien mukaan kotimaisia raaka-aineita, jotka uusiutuvat nopeasti.
 • Saamme oman sähkömme uusiutuvista energialähteistä (vesi-, aurinko- ja tuulivoima, lämpö biokaasuvoimalasta jne).
 • Jos joudumme ostamaan lisäsähköä, käytämme luonnonsähköä eli uusiutuvista energialähteistä peräisin olevaa sähköä.
 • Yrityksemme ajoneuvojen CO2-päästöt on rajoitettu 120 mg CO2.
 • Työskentelemme jatkuvasti koko yrityksen paremman CO2-tason puolesta. 
 • Tuemme ympäristönsuojeluprojekteja, kuten esimerkiksi Costa Rican trooppisten sademetsien suojelua, tuemme koulujen puutarhoja jne.
 • Kehitämme omat tuotteemme ja olemme näin ollen riippumattomia suuryrityksistä.

Mahdollisuuksien mukaan käytämme pääasiassa paikallisia ja nopeasti uusiutuvia luonnollisia raaka-aineita. 

Esimerkiksi Spruzit®#-tuotteissamme käyttämämme tehoaine pyretriini saadaan krysanteemista.

Rikkaruohojen torjuntaan käyttämämme tehoaine pelargonihappo esiintyy luonnossa myös pelargoniassa. Ferramol®+-etanarakeet sisältävät rauta(-III-)fosfaattia, luonnossakin esiintyvää rautasekoitetta. 

Monien tuotteidemme käyttö on sallittua luomuviljelyssä, ja niillä on kansainvälisesti tunnustetut sertifikaatit, mm. ECOCERT (Ranska) tai OMRI (USA).

Filosofiamme ei ilmene vain tuotteissamme, vaan myös ympäristöystävällisissä ja moderneissa tuotantotavoissamme.

Tämän olemme saavuttaneet:

 • Yrityksemme kaikki neljä toimipaikkaa toimivat yksinomaan uusiutuvista energialähteistä saatavalla energialla. Näin olemme vain kuudessa kuukaudessa onnistuneet pudottamaan CO2-päästöjä 154 tonnilla.
 • Lüneburgin tuotantopaikkamme vesi lämmitetään aurinkoenergialla, jonka ansiosta säästämme vuosittain jopa 5 500 kWh kaasua.
 • Tutkimustoimipaikkamme ja Emmerthalin tuotantohallien katoille sijoitetut aurinkopaneelit muodostavat energiaa n. 90 000 kWh vuosittain.
 • Emmerthalissa sijaitseva hallintoyksikkö on sijoitettu vanhaan myllyrakennukseen. Rakennuksen yksi ”jalka” seisoo Emmer-joen pienen sivuhaaran päällä. Rakennuksen tehokas turbiini tuottaa sähköä vesivoimasta jopa miljoonaa kWh vuodessa. Näin tuotamme neljä kertaa enemmän energiaa, kuin mitä tässä toimipaikassa vuosittain tarvitsemme!
 • Marraskuusta 2013 lähtien tuotamme Lünerbergin tehtaallamme energiaa lämpövoimalan avulla. Vuosittain tuotamme sähköä 350 000 kWh ja lämpöä 570 000 kWh. 
 • Perinteisten lamppujen ja kytkentälaitteiden vaihtaminen moderneihin, energiaa säästäviin T5- ja LED-lamppuihin mahdollisti 50 % tai 40 000 kWh:n energiansäästön.
 • Ferramol®+-etanarakeiden valmistuksen kuivausprosessissa yhdistetyn sähkön ja lämmön käyttö alentaa CO2-päästöjä ja kustannuksia.
 • Paineenalennus sekä vuotojen nopea korjaaminen tuotannossa säästää 15 % tai 10 000 kWh vuodessa.
 • Lokakuussa 2011 asennettu jännitteenoptimointijärjestelmä säästää 8 % tai 100 000 kWh.
 • Päätoimipisteemme työntekijöiden ja vierailijoiden parkkipaikka on varustettu kuudella parkkiruudulla, joissa on sähköajoneuvojen latausasema. 
 • Videokonferenssitilan varustelu Smart Boardilla alentaa lentojen ja muiden työmatkojen määrää kestävästi.
 • Yrityksessä käytämme ajoneuvoja, joiden maksimaalinen päästö on 120 g CO2 / km. Haluamme pudottaa polttoaineenkulutusta ja päästöjä jopa 10 %.
 • Vuonna 2018 pystyimme kierrättämään yli 3 t muovijätettä, joka olisi muussa tapauksessa lähetetty lämpökäsittelyyn eli poltettavaksi.

Jo vuonna 2012 energianhallintajärjestelmät (EnMS) sertifioitiin kaikissa toimipaikoissa DIN ISO 50001 mukaan. EnMS:n käyttöönoton myötä olemme sitoutuneet vähentämään energiankulutusta pitkällä tähtäimellä ja parantamaan energiatehokkuutta jatkuvasti.

Tutkimus & kehitys

Neudorff on yksi niistä maailmanlaajuisestikin harvoista yrityksistä, jotka kehittävät luotettavia, tehokkaita ja ympäristöystävällisiä tuotteita niin harrastelijapuutarhurille kuin ammattilaisellekin. 

Markkinaehtoisten ja toimintakykyisten uusien tuotteiden kehitys ja jatkokehitys on tutkimus & kehitys -osaston päätoimenkuva. Se seuraa mukana aina valmistusprosessista tuotantovalmiuteen, ja hoitaa ja parantaa jo olemassa olevia tuotteita. 

Raaka-aineet luokitellaan ja niiden korvausmahdollisuudet testataan. Pyrimme aina käyttämään tehoaineita, jotka ovat peräisin pääasiassa luonnosta, uusiutuvat nopeasti ja joilla on vähäinen vaikutus ympäristöömme. 

Neudorffin erikoisuutena on kuitenkin Aerzenissa sijaitseva tutkimus- ja kehityskeskus, sillä siellä tapahtuva sovellustutkimus varmistaa, että tuotteemme toimivat käytännössä ja että ne ovat ympäristöystävällisiä.

Todistettu tehokkuus

Kaikkien Neudorff-tuotteiden tehokkuus on tieteellisesti todistettu niin meidän omissa kuin myös riippumattomissa laboratorioissa. Koko tuotekehittelysykliä seuraavat huippumodernien koepuutarhojen käytännölliset kokeet.

Kokeita tehdään niin kasvihuoneissa kuin myös ulkona. Hortonomit analysoivat ja arvioivat tuotteidemme kykyä ratkaista puutarhassa, kotona tai maataloudessa esiintyviä ongelmia viljelemällä tähän tarkoitukseen vihanneksia, koristekasveja ja jopa rikkakasveja. Kasvattamalla tuholaisia, kuten kirvoja, jauhiaisia, kehrääjäpunkkeja tai etanoita voimme testata kasvinsuojeluaineita samoja yleisiä tuholaisia vastaan, joita harrastelijapuutarhuri puutarhassaan kohtaa.

Kun sisäiset testit ovat osoittautuneet onnistuneiksi, uusia koostumuksia testataan riippumattomissa laboratorioissa ympäri Eurooppaa niiden tehokkuuden varmistamiseksi.