Tietoja Neudorffista

Sopusoinnussa luonnon kanssa

Neudorff tarkoittaa iloa luonnonmukaisille puutarhureille. Jo vuodesta 1854 lähtien. Kaiken toimintamme perustana on puutarhan, luonnon ja ympäristön vuorovaikutus ja siksi tarjoamme laajan valikoiman ympäristöystävällisiä tuotteita. Käytämme aina raaka- ja tehoaineita, jotka ovat pääasiassa luonnosta peräisin, uusiutuvat nopeasti ja joilla on vain vähäinen vaikutus ympäristöön.

Perheyritys

Perheyrityksenä erityisen arvokasta Neudorffille on henkilökohtainen yhteistyö ja työntekijöiden vahva ryhmähenki. Myös Saksan sydämessä, kauniissa Weserberglandissa sijaitsevan Emmerthalin päätoimipistettä ympäröivä alue hyötyy yrityksemme toiminnasta. Me osallistumme aktiivisesti projekteihin ja tuemme paikallisia yhdistyksiä. Näin voimme varmistaa työntekijöidemme työpaikkojen säilymisen ja samalla tukea aluettamme.

Ilmastoneutraali, luonnonvaroja säästävä ja kestävä

Vuodesta 2021 asti tuotantomme on ollut ilmastoneutraalia. Oma sähköntuotanto vesi- ja aurinkovoiman sekä lämmön ja sähkön yhteistuotannon avulla auttaa tavoitteessamme. Kaikilla osa-alueilla otamme huomioon luonnonvarojen säästämisen. Tämä on panoksemme kestävän kehityksen edistämiseksi YK:n Agenda 2030:n mukaisesti.

Kestävyysraporttimme

Lue ”Kestävän kehityksen raporttimme”

lehteen

Virstanpylväämme

1854–1903: Ensimmäiset vuodet

Kemian tehdas W. Neudorff GmbH KG perustettiin vuonna 1854 Königsbergissä, silloisessa Preussissa. Se oli silloin ensimmäisiä saksalaisia yrityksiä, jotka valmistivat kasvinsuojeluaineita ja eläintenhoitotuotteita. Yrityksen perustaja oli värjäri Wilhelm Neudorff, jonka kiinnostus kemiaan oli erityisen suuri. Hän kehitti erilaisista kylpysuoloista, tinktuureista, voiteista ja kosmetiikasta muodostuvan tuotevalikoiman. Jo tuolloin luonnollinen tuote herätti ihastusta: persialainen hyönteisjauhe luonnollisesta krysanteemiuutteesta, pyrethrumista. Tätä ainetta käytämme kehitetyssä muodossa vielä tänäkin päivänä joissakin tuotteissamme.

1903 - 1987: Ympäristöystävällisen valikoiman muodostaminen

Vuonna 1903 yritys siirtyi Wuppertaliin ja kasvatti siellä kemiallisten ja farmaseuttisten tuotteiden valikoimaansa. Kasvinsuojelu-, tuholaistentorjunta- ja eläintenhoitoaineita tuotettiin jo 1920-luvun puolessa välissä. Jo silloin panostettiin mahdollisimman luonnonmukaisiin toimenpiteisiin.

Vuonna 1959 Robert Lohmann osti yrityksen ja siirsi sen toimipisteen Pohjois-Saksassa sijaitsevaan Emmerthaliin. Seuraavien vuosien aikana siellä kehitettiin ja tuotettiin kokonainen valikoima uusia tuotteita.

1987 - nykypäivä: Markkinaraosta markkinajohtajaksi

Emmerthalin hallinto- ja tuotantopisteeseen kuuluu myös Lüneburgissa sijaitseva tuotantoasema, jossa olemme vuodesta 1987 lähtien tuottaneet etenkin orgaaniset kiinteät lannoitteet sekä etanarakeet. Lisäksi Emmerthalissa on kasvinsuojelutuotteidemme suuri tuotantoasema. Hamelnin lähellä sijaitsevassa modernissa testipuutarhassamme kehitämme useita tuotteita ja teemme niistä käytäntöön toimivia. Yhteensä Neudorffilla työskentelee noin 290 työntekijää (tilanne 2022).

Tärkeimmät saamamme palkinnot ja sertifikaatit

Erinomaista! Neudorff on Kasvinsuojelu-kategorian ”Vuosisadan merkki”

Neudorff on uranuurtaja puutarhanhoitoon tarkoitettujen, ympäristöystävällisten tuotteiden kehittämisessä ja valmistamisessa ja maineikas saksalainen Zeit Verlagsgruppe -ryhmittymä on valinnut sen Kasvinsuojelu-kategorian ”Vuosisadan merkiksi”. Palkinto jaetaan säännöllisesti suurille saksalaisille merkeille läpinäkyvässä valintaprosessissa. Tuomaristo palkitsi Neudorffin omaa luokkaansa olevat saavutukset kasvinsuojelun alalla.

Tuomaristo oli sitä mieltä, että Neudorff on malliesimerkki koko Kasvinsuojelu-kategoriassa. Päätöksen taustalla on kattava ja läpinäkyvä kriteeristö.

”Olemme ylpeitä, että innovatiiviselle perinneyhtiöllemme on jaettu tämänkaltainen, ainutkertainen palkinto. Se kertoo, että olemme Kasvinsuojelu-kategoriassa saksalaisten merkkien aatelia", tiivistää Richard von Herman, W. Neudorff GmbH KG -yhtiön markkinointi- ja myyntipäällikkö. ”Tuotteidemme ja menettelytapojemme pohjalta olemme aina onnistuneet löytämään uusia keinoja entistä ympäristöystävällisempään ja vastuullisempaan kasvien hoitoon, ja siksi olemme tyytyväisiä, kun vuosikymmenten innovatiivinen työskentelymme on huomattu ja palkittu.”

Ilmastoneutraali yritys, Scope 1 & 2 (ilmastoneutraali tuotanto) 2022

Saksalaisen kestävän kehityksen palkinnon voittaja muutoksia koskevassa kategoriassa ”Resurssit” 2021

European Business Awards -palkinnon kansallinen voittaja luokassa "Social Responsibility and Environmental Awareness" 2017

"Deutsches nachhaltigstes Kleinunternehmen” -palkinnon voittaja 2014 (Saksan ympäristöystävällisin pienyritys)

Vuodesta 2012 alkaen ympäristönhallinta- ja energianhallintajärjestelmän soveltaminen ja sertifiointi

Vuodesta 1999 alkaen laadunvalvontastandardin soveltaminen ja sertifiointi