Muurahaisten torjunta

Muurahaiset - loppu vilinälle

Muurahaiset voivat olla ihmisille erittäin kiusallisia. Asuintiloissa ne käyvät elintarvikkeiden kimppuun ja terassilla ne kulkevat laatoituksen alla nostaen laattoja. Kaikissa tapauksissa voit luottaa Neudorffin tehokkaisiin muurahaistuotteisiin. Niistä löytyy aina oikea keino päästä eroon kiusaavista muurahaisista. Ne toimivat nopeasti ja luotettavasti spinosadin avulla, joka on maaperän mikro-organismin tuottama aktiivinen aineosa.

Muurahaisten aiheuttamat vahingot

Metsässä muurahaisia tarvitaan toimivaa ekojärjestelmää varten. Punamuurahaiset tuhoavat metsässä monia kasveja tuhoavia eläimiä. Siellä niillä on suuri merkitys luonnollisen tasapainon kannalta. Taloon, parvekkeelle ja terassille voi kuitenkin tulla muita muurahaislajeja, joista ihmiselle ei ole mitään hyötyä. Siellä niistä voi olla monenlaista murhetta:

 • Muurahaiset tulevat sisälle seinien raoista ja saastuttavat elintarvikkeita.
 • Muurahaiset rakentavat pesänsä mielellään laattojen tai kulkureittien alle, sillä niiden suojasta ne löytävät hiekkamaata.Tuloksena on, että laatat irtoavat.
 • Muurahaiset ”lypsävät” kirvoja päästäkseen käsiksi kirvojen erittämään mesikasteeseen.
 • Tuntosarvillaan ne koskettavat kirvojen takapäätä. Sen vaikutuksesta kirvat imevät vahvemmin, mikä heikentää kasveja tuholaisia vastaan.
 • Muurahaiset kantavat kirvat toisiin kasveihin, jotta näillä on parempi elinympäristö, ja näin kirvat pääsevät leviämään.
 • Kirvojen suojelemiseksi muurahaiset ajavat hyödylliset eläimet pois ja jopa tappavat ne.

Tehokasta muurahaistorjuntaa

Muurahaisia voi torjua terasseilla ja parvekkeilla sekä sisällä myrkyttömällä Loxiran® Muurahaispuffetilla**.
Sillä voi hävittää koko muurahaisyhdyskunnan. Muurahaiset kantavat syötin täytettävästä syöttiasemasta pesään ja syöttävät sen työläisille, kuhnureille ja kuningattarelle. Koska vaikutus tulee viiveellä, tuhoutuvat myös pesässä olevat muurahaiset ja niiden jälkikasvu. Näin Loxiran® Muurahaispuffetilla** tuhoaa koko muurahaisyhteiskunnan.
Muurahaissprayn käyttö on järkevää, jos liikkeellä on vain yksittäisiä muurahaisia ilman muurahaispolkuja. Loxiran® Muurahaissprayn** ja pumppupullossa olevan Loxiran® Muurahaissprayn** sisältämä krysanteemin kukasta saatu luonnossa oleva aktiivinen ainesosa auttaa heti. Loxiran® Muurahaissprayn** suihkeputken ansiosta muurahaisia voi torjua myös vaikeasti saavutettavissa paikoissa, kuten raoissa ja saumoissa.Tämä ympäristöystävällinen spray auttaa myös kesällä massoittain esiintyvien lentomuurahaisten torjunnassa. Ulkona muurahaisia voi torjua hyvin siroteltavilla ja kasteluveteen sekoitettavilla aineilla rakennusten välittömässä läheisyydessä. Häiritsevien muurahaisten torjunta käsittää liikkeellä olevien muurahaisten ohella myös pesässä olevat. Siinä auttaa Loxiran® Muurahaissirote**. Sillä voi kastella pesät. Pesien kasteleminen kastelukannun avulla on erittäin tehokasta. Kastelussa vaikuttava aine pääsee pesään ja torjuu myös muurahaisia, jotka eivät mene lainkaan ulos pesästä. Se takaa epämukavien vierailijoiden kestävän torjunnan.

Tarkastuslista torjuntaa varten

Seuraavat toimenpiteet osoittavat, mitä voit tehdä torjuaksesi muurahaisten uudelleen esiintymisen.

 • Säilytä elintarvikkeet suljettuina.
 • Poista heti maahan tippuneet tai valuneet makeat elintarvikkeet.
 • Tiivistä ikkunat ja ovet, jotta muurahaiset eivät pääse sisälle.
 • Vie ulkona olevat pesät toiseen paikkaan.
 • Laita keraaminen kukkaruukku pesän ylle ja kanna muurahaiset pois niiden ruukkuun rakentamassa pesässä.