Usein kysytyt kysymykset

Valitse luokka tai näytä kaikkien luokkien usein kysytyt kysymykset

Näytä kaikki vastaukset / piilota

  • Vanhan omenapuuni rungolla ja oksilla kasvaa jäkälää ja sammalta. Mitä asialle voi tehdä?

    Sinulla on syytä olla iloinen: jos puutarhassasi kasvaa jäkälää, se on merkki erityisen puhtaasta ilmasta! Jäkälät ottavat ravintonsa ilmasta; niistä ei ole puille vahinkoa. Myöskään sammalesta ei ole haittaa, mutta se on merkki liian suuresta kosteudesta ja tästä aiheutuvasta liian tiheästä latvuksesta. Se on hyvä alusta sienitaudeille! Johdonmukainen leikkaaminen tuo latvukseen valoa ja ilmaa, jolloin sammal häviää.

  • Mitä minun pitäisi ruiskuttaa, ettei kasveihini enää tulisi lehtikirvoja ja muita vastaavia?

    Sellaista ihmeainetta ei olekaan! Paras keino torjua kirvoja on huolehtia siitä, että kasvit saavat kaikki tarpeelliset ravinteet, ja valita kasvupaikka oikein. Myös puutarhan luonnonmukaisesta hoidosta on apua. Luo siis hyötyhyönteisille hyvät elinolosuhteet.

  • Miten pitkään sekoitettua ruiskutusliuosta voi varastoida?

    Sekoitettu ruiskutusliuos on käytettävä heti. Sitä ei voi varastoida.

  • Maa oleanterini alapuolella on tahmea, ja lehdillä on tummaa tahmaa. Mistä se johtuu?

    Kyseessä on mesikaste. Se muodostuu lehtikirvojen, jauhiaisten ja kilpikirvojen tapaisten imevien hyönteisten sokeripitoisista eritteistä, jonka päällä nokihärmäsieni viihtyy. Käytä näitä tuholaisia vastaan Spruzit®* Tuhohyönteisten torjunta-ainetta. Puhdista lehdet tahmasta huoneenlämpöisellä vedellä, niin että ne taas saavat valoa ja ilmaa.

  • Ikkunalaudallani lentelee kukkaruukkujen ympärillä paljon pieniä mustia kärpäsiä. Miten pääsen niistä eroon?

    Pyydystä harsosääskiaikuiset laittamalla ruukkuihin kelta-ansoja. Kastele varovasti, sillä kostea multa ja lahoavat juuret vetävät harsosääskiä puoleensa.

  • Haluaisin säännöllisesti käsitellä kasvini sienitauteja vastaan. Milloin minun on tehtävä jälkikäsittely?

    Kunnolla kuivuttuaan suojaruiskute kestää noin 7-10 päivää valossa ja 20 mm:n sademäärän. Sen jälkeen se on uusittava, muuten kasvisi eivät enää ole suojattuja.

  • Luumupuitani vaivaa käpristyminen. Mitä asialle voi tehdä?

    Lehtien käpristymisen aiheuttaa sieni. Se vaurioittaa lehtiä jo silmuvaiheessa. Ennaltaehkäisevät käsittelyt esim. Neudo®-Vital Ruusun Vahventeella on siksi suoritettava jo heti keväällä. Jotta puu lähtisi uudelleen kasvamaan, sille pitäisi jo keväällä antaa riittävästi lannoitusta ja vettä.