Usein kysytyt kysymykset

Valitse luokka tai näytä kaikkien luokkien usein kysytyt kysymykset

Näytä kaikki vastaukset / piilota

  • Nurmikossani on paljon sieniä. Mitä asialle voi tehdä?

    Nurmikossa kasvavia sieniä vastaan ei valitettavasti ole sallittuja torjunta-aineita. Sienet eivät kuitenkaan vahingoita nurmikkoa. Ne on hyvä leikata pois ruohonleikkuun yhteydessä, jotta itiöiden muodostuminen estyy. Toisaalta sienet ovat merkki maaperän vilkkaasta pieneliötoiminnasta jolloin nurmikkokin voi hyvin.

  • Nurmikossani on niin paljon huopaa, että minun on ilmastoitava nurmikko kaksi kertaa vuodessa. Onko muuta vaihtoehtoa?

    Käytä joka tapauksessa säännöllisesti Azet® Bio-Nurmikkolannoitetta ja Azet® VitalKalkkia. Niiden sisältämät mikro-organismit elvyttävät maaperää. Tämä luo hyvät olosuhteet nurmikon huopaantumista vähentäville mikro-organismeille.

  • Nurmikkoni näyttää talven jälkeen laikukkaalta ja valjulta. Usein esiintyy myös homemaista tahmaa. Mitä asialle voi tehdä?

    Lannoita nurmikkosi viimeisen kerran elo- tai syyskuussa. Silloin nurmikko on vahva talvella ja selviää siitä hyvin. Lisäapuna toimii vielä syys-lokakuussa annettu Azet® VitalKalk. Pidä huolta siitä, ettei nurmikko ole viittä senttiä pitempi talven tullessa.

  • Pitäisikö lannoitus suorittaa ennen ruohonleikkuuta vai sen jälkeen?

    Parasta on leikata ensin ja lannoittaa sen jälkeen. Lannoiterakeiden on oltava kosketuksissa maaperään voidakseen vaikuttaa. Tämä onnistuu helpommin ruohon ollessa lyhyttä. Jos lannoitus suoritettaisiin ennen leikkuuta, lentäisi sitä paitsi ilmaan paljon nurmikkolannoitepellettejä, jotka päätyisivät leikkuujätekoriin.

  • En lannoita nurmikkoani ollenkaan, jotten joutuisi leikkaamaan sitä niin paljon. Nyt nurmikkoon kuitenkin leviää rikkaruohoja.

    Jos et lannoita ollenkaan, nurmikko heikkenee. Rikkaruohot sen sijaan pääsevät leviämään paremmin ja syrjäyttävät nurmiheinät. Neudorffin orgaanista lannoitetta käytettäessä nurmikkosi kasvaa ennemminkin leveyttä kuin pituutta. Siitä tulee toisin sanoen kauniin tiheä ilman että sitä tarvitsee kovin paljon leikata. Siitä tulee tuuhea kuin karhun turkki!

  • Onko lannoite levitettävä lannoitteenlevittimellä?

    Ei välttämättä. Mutta nurmikosta tulee tasaisemman vihreä kuin käsin levitettäessä.

  • Onko nurmikko kasteltava lannoituksen jälkeen?

    Tasaisen lannoituksen saamiseksi on hyvä kastella se kevyesti.Hyvä konsti on lannoittamisen suorittaminen ennen sadetta. Lannoite alkaa vaikuttaa vasta kun sade tai kastelu liuottaa rakeet.

  • Voiko lemmikkieläimeni palata nurmikolle Azet® Bio- Nurmikkolannoite -lannoituksen jälkeen?

    Kyllä, eläimet voi päästää lannoitetuille alueille heti. Azet® Bio- Nurmikkolannoite ei sisällä minkäänlaisia eläimille vahingollisia aineita.

  • Mitä teen leikkuujätteelleni?

    Suuret ruohosilppumäärät hidastavat lämpökompostorin toimintaa. Anna ruohonleikkuujätteiden ensin vähän kuivua. Seuraavaksi ruohosilppu tulisi aina sekoittaa kuiviin aineksiin kuten puusilppuun tai hienojakoiseen kuorikkeeseen.Puunsilppua tulisi aina olla vähintään 1/3 osa .Älä unohda lisätä Radivit® Kompostointiainetta.

  • Nurmikossani kasvaa paljon sammalta. Auttaako siihen Azet® VitalKalk?

    Sammalen esiintyminen johtuu usein kalkinpuutteesta. Tee siksi ensin maaperän pH-testi ja kalkitse tarvittaessa. Kostean ja tiivistyneen maaperän ilmaamiseen voi käyttää mekaanisia toimenpiteitä. Erittäin varjoisissa paikoissa olisi parempi käyttää nurmikon tilalla erityisiä maanpeitekasveja.

  • Mitä voin nyt syksyllä tehdä nurmikolleni?

    Nurmikon hyvä talvehtiminen edellyttää erityisen paljon kaliumia solujen vahvistamiseksi. Lannoita siksi elokuusta lokakuun puoliväliin Azet® Bio- Nurmikko,Syyslannoitteella.