Usein kysytyt kysymykset

Valitse luokka tai näytä kaikkien luokkien usein kysytyt kysymykset

Näytä kaikki vastaukset / piilota

 • Mitä pitäisi tehdä, jos komposti on liian kostea tai liian kuiva?

  Jos kosteutta on liikaa, kompostiin voi sekoittaa kuivaa puunsilppua tai kuoriketta. Jos komposti on liian kuiva, siihen voi kaataa vettä. Kompostin pitäisi aina olla yhtä kostea kuin kuivaksi puristettu pesusieni.

 • Mitä lämpökompostorissa tapahtuu talvella?

  Jos komposti on roudassa, mullaksi muuttumista ei tapahdu. Siksi keittiöjätteisiin pitäisi talvella lisätä riittävästi lehtien ja puusilpun tapaista kosteutta sitovaa kuiva-ainetta. Kompostimadot vetäytyvät pois roudattomaan maahan. Ne palaavat, heti kun tulee lämpimämpää.

 • Voiko Radivit® Kompostiainetta ja kompostimatoja käyttää yhtä aikaa?

  Ei, niin ei voi tehdä. Radivit® nostaa lämpötilan niin korkeaksi, että kompostimadot kuolevat tai ainakin kaikkoavat.

 • Onko lämpökompostorissakin oleva komposti käännettävä?

  Kyllä, se on välttämätöntä, jotta orgaaniseen ainekseen tulisi riittävästi happea. Mikro-organismit voivat toimia vain, jos ympäristössä on riittävästi kosteutta ja happea.

 • Mitä minun pitäisi tehdä syksyllä, kun pudonneita lehtiä on valtava määrä?

  Laita ne noin 20 cm:n paksuiseksi kerrokseksi kukkapenkkien päälle ja puunrungon ympärille ja sirottele päälle Radivit® Kompostointiainetta. Heitä päälle vielä pikkaisen multaa jottei tuuli vie lehtiä mennessään. Kevääseen mennessä, lumen taas sulatessa lehdet ovat kompostoituneet ja muuttuneet arvokkaaksi puutarhamullaksi.

 • Voinko kompostoida kaikki puutarhajätteet?

  Et kaikkia. Siemenestä lisääntyvät rikkaruohot ja sairastuneet kasvinosat sopivat molemmat yhtä huonosti kompostiin. Myös lihajätteet houkuttelevat rottia eivätkä sovi kompostiin. Luita ei kannata yrittää kompostoida sillä ne eivät lahoa.

 • Mitä pitäisi tehdä, jos kompostissa on muurahaisia?

  Muurahaiset ovat merkki siitä, että komposti on liian kuiva. Kompostin pitäisi olla yhtä kostea kuin kuivaksi puristettu pesusieni. Ongelma ratkeaa kaatamalla kompostiin vettä.