Usein kysytyt kysymykset

Valitse luokka tai näytä kaikkien luokkien usein kysytyt kysymykset

Näytä kaikki vastaukset / piilota

 • Ruusuni kasvattaa pitkiä versoja, joihin ei tule kukkia. Mistä on kyse?

  Kyseessä ovat ns. villiversot, jotka kasvavat enimmäkseen jalostuskohdan alapuolelta. Parasta on paljastaa varovasti villiverson alkukohta mullasta ja saksia verso pois. Näin sen saa poistetuksi pysyvästi.

 • Miten syvälle ruusut on istutettava?

  On tärkeää, että jalostuskohta, heti juuren yläpuolella oleva paksunnos, jää vähintään 10 cm maanpinnan alapuolelle. Paakku on parasta istuttaa yhtä syvään kuin se oli ruukussa.

 • Voiko ruusuja kasvattaa jatkuvasti ruukussa?

  Vaikka ruukkuruusuja onkin tarjolla korkeissa erikoisruukuissa, ne kestävät niissä enintään muutamia vuosia. Syväjuurisina kasveina ruusut tarvitsevat syvää maata, jossa niiden juurille on riittävästi tilaa.
  Ruukussa kasvavat ruusut ovat erittäin talvenarkoja, minkä vuoksi ne olisi syytä suojata huolella tai talvehdittaa esim. kellarissa.

 • Haluaisin vaihtaa aran ruusun vastustuskykyisempään lajikkeeseen. Voinko istuttaa sen samaan paikkaan?

  Sinun tulisi mikäli mahdollista valita uusi kasvupaikka. Tai vaihtaa multa perusteellisesti. Näin estät väsyneen maan uudelle kasville aiheuttamat kielteiset vaikutukset (vaisun kukinnan, alttiuden sairauksille).

 • Ruusuni sairastuvat aina uudestaan sienitauteihin. Miten tämän voi estää?

  Valitsemalla oikean lajikkeen ja mahdollisimman hyvän kasvupaikan. Kerää aina pudonneet lehdet pois kompostoimatta niitä. Käsittele ennaltaehkäisevästi heti kasvun alussa Neudo®-Vital Ruusuvahventeella.