Usein kysytyt kysymykset

Valitse luokka tai näytä kaikkien luokkien usein kysytyt kysymykset

Näytä kaikki vastaukset / piilota

 • Tomaattieni latvat ovat tummanvihreitä ja käpristyneitä. Aiheutuuko tämä sienestä vai tuhohyönteisestä?

  Ei kummastakaan. Kyse on siitä, että ravinteita on liikaa. Tomaatit ovat joko saaneet liikaa lannoitetta (myös lannalla ja kompostimullalla on lannoittava vaikutus!) tai sitten lämmön ja kosteuden takia on äkillisesti vapautunut hyvin paljon ravinteita. Syynä voi myös olla liian voimakas tomaatin karsiminen.

 • Huonekasvini uudet versot kuolevat aina vain. Mikä sitä vaivaa?

  Yleensä kyseessä on juurten vaurioituminen. Ota kasvi pois ruukusta, poista lahot tai ruskettuneet juuret ja laita tilalle hyvää, läpäisevää kukkamultaa. Kastele aluksi varovaisesti, kunnes uusia juuria on muodostunut. Tässä auttaa Algan® -Ruskoleväuute kasteluveteen sekoitettuna.

 • Tomaateissani ovat aina ensimmäiset hedelmät alhaaltapäin mustia. Onko tämä perunaruttoa? Mitä asialle voi tehdä?

  Kyseessä ei ole sienitauti vaan myös latvamädäksi kutsuttu puutosilmiö. Syynä on hedelmän kalsiuminpuute. Ehkäisevänä toimenpiteenä kasveja tulee kastella säännöllisesti, aluksi tomaatteja ei pidä lannoittaa liian voimakkaasti ja karsiminen tulee tehdä vasta myöhemmin.

 • Voinko jo lannoittaa vihannestaimiani? Eikö se aiheuta niille palovaurioita?

  Neudorff-lannoitteilla voit huolehtia taimiesi ravinnonsaannista heti istutuksen yhteydessä. Sekoita lannoite multaan jo istutettaessa. Orgaanisen sitoutumisen takia palamisvaurioita ei synny.

 • Miten kauan Azet® Bio- Nurmikkolannoitteen vaikutus kestää? Naapurini väittää, että orgaanisilla lannoitteilla kestää useita viikkoja ennen kuin nurmikko on taas vihreä.

  Azet® Bio- Nurmikkolannoite sisältää 30 % nopeavaikutteisia ainesosia. Kesällä nurmikko alkaa selvästi vihertää jo 7-10 päivän kuluttua.

 • Meillä on myös kissoja. Voinko lannoittaa siitä huolimatta?

  Kyllä, Neudorffin Azet®-lannoitteet ovat kissojen ja muiden kotieläinten kannalta täysin ongelmattomia. Vaikka eläimet sattuisivat vähän syömäänkin lannoitetta, siitä ei ole vaaraa.

 • Lannoitan melko harvoin. Voinko sen takia antaa lannoitetta kaksinkertaisen määrän?

  Et voi, sillä kasvi pystyy käyttämään hyväkseen vain tietyn määrän ravinteita. Lannoita kasveja paketissa olevan ohjeen mukaisesti

 • Haluan istuttaa uusia ruusuja. Voinko laittaa Bio-Ruusulannoitetta suoraan istutuskuoppaan, vai johtaako se siihen, että kasvit palavat?

  Orgaanisia Azet®-lannoitteita voi sekoittaa suoraan ruusujen ja muiden kasvien istutuskuoppaan. Orgaanisen sitoutumisen vuoksi ei ole vaaraa, että herkät juuret vaurioituisivat, sillä ravinteet vapautuvat vain vähän kerrallaan.